Om lokalområdet i Grenaa

Her kan du læse mere om lokalområdet i Grenaa – hovedstaden i Norddjurs.

Grenaa

Med sine omkring 14.700 indbyggere er Grenaa Djurslands absolut største by. I Grenaa er der mulighed for at leve et aktivt byliv med job, skole eller uddannelse. Samtidig skaber Grenaas vand og natur en forlængelse af byens område, og giver mulighed for et godt familie- og fritidsliv.

Grenaa har et levende erhvervsliv, herunder en større erhvervshavn, som stadig ekspanderer. Her findes samtidig et dynamisk iværksættermiljø, som er i tæt samarbejde med de mange ungdomsuddannelser, byen tilbyder.

Pasning og uddannelsesmuligheder

At Grenaa er en gammel købstad, afspejles i den hyggelige bymidte med smalle gader, der samles i et torv omkring kirken. I bymidten er der butikker og andre servicefaciliteter, som også tiltrækker oplandets beboere.

I byen er der to folkeskoler, offentlige og private børnehaver og en række ungdomsuddannelser, blandt andet erhvervsuddannelser, gymnasiale uddannelser og voksenuddannelser.

Natur og strand

Grenaa støder mod syd op til den store kommuneplantage med skov, hede og syv km. børnevenlig badestrand.

Grenaaen løber igennem byen. Ved åens udløb ligger en lystbådehavn, og syd for byen ligger flere sommerhusområder og en campingplads.

Transport og afstande

Der er hovedveje fra Aarhus og Randers til Grenaa og Grenaa Havn. Fra havnen udgår færger til Sverige (Varberg) og Anholt.

Fra 2017 kører Letbanen til Grenaa. Byen har desuden gode busforbindelser til regionens større byer.

Afstande i bil er 1 time til Aarhus og 50 minutter til Randers.

Grundsalg Norddjurs Kommune

Kontakt